18 noiembrie 2017

Doar ...fericire

Privesc cerul stand tolanita in iarba si ma las scufundata in amintiri placute, amintire vechi pe care le simt asa de aproape de mine. Inchid ochii si imi amintesc de copila care zburda prin iarba si stiu ca daca cineva ma intreba ce imi doresc mai mult as fi raspuns intr-o clipita doar un cuvant fericire.

Parca undeva in noi , de cand ne nastem, avem o singura dorinta de a fi fericiti , iar in goana asta si in dorinta de a fi fericiti ajungem sa ne satisfacem diverse doleante sau pofte care ne  aduc fericirea.
Dar, ce este fericirea? Este reusita noastra sau a celor dragi din jur? Este cafeau care ne incanta diminetile, sunt oare orele de munca care ne aduc satifactie, sau poate pauza de masa cu colegii ori drumul la mall de unde putem face cumparaturi ...sau nu, poate ciocolata care astazi o pot manca ca am voie in dieta sau serile in club cu prietenii sau persoana iubita care o avem langa noi sau drumetiile pe care le facem in concedii sau in weekend-uri sau poate este,  hmmm ,cred  ca lista ar putea continua la nesfarsit, nu-i asa? A, da am uitat de cartea aia buna pe care o pot citi sau de filmul bun pe care pot sa il vizionez ...sau glumele bune pe care le aud din cand in cand si care ma fac sa tresalt de bucurie.

 Cel mai probabil fericirea este ceva unic pentru fiecare dintre noi, ceva la care putem visa si pentru care ne face sa ne dam jos in fiecare dimineata, sa avem un scop si sa incercam sa il atingem.
Si daca intrebam pe cineva din jurul nostru ce isi doreste mai mult, cred ca fericirea ar fi raspunsul la unison. Atat ravnita fericire parca trebuie sa isi gaseasca un loc bine definit in contidianul zilei de astazi.

Parca de cand ne nastem plecam in cautarea ei, alergam mereu, ne maturizam, imbatrinim si ma intreb daca pana la urma ajungem sa cunoastem fericirea.
Mai nou, am tot auzit ca aceasta fericire tine de noi, de modul in care actionam si ca noi o putem determina. Si atunci ma intreb, daca o cautam din copiiarie cum se face ca in jurul nostru vedem atata lume nemutumimta sau nefericita.  Daca tot o cautam, de ce nu o ne-o aratam? Paradoxal, dar se pare ca cea mai mare dorinta a lumii este de fapt un mare secret si mister. Parca am fi in cautarea tineretei fara batranete – un alt aspect extrem de ravnit.

Acest mare secret este defapt cel mai mic secret pe care putem sa il detinem, dar cum mereu il cautam in departare nu vedem ca el se afla chiar in fata ochilor nostri. Cum adunam aceste momente de fericire astfel incat sa formam intregul de fericiire, ei bine fiecare dintre noi are acest secret, trebuie doar sa si-l descopere. Pentru mine fericirea  sta in foarte multe lucruri pe care le fac cu placere, care ma fac sa cred ca ma trezesc in fiecare dimineata urmand sa am o zi minunata pentru ca asa imi doresc.

Lasati-va cuprinsi de fericire in ceea ce faceti sau faceti mai des lucruri care va fac fericiti si atunci intregul se va forma din ceea ce facem.

Hai sa fim fericiti!

autor : Adela  Polverea